Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Meghívó a Lumen V4 világítási konferenciára

2014. július 15. | Fülöp Miklós |  2799 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Meghívó a Lumen V4 világítási konferenciára

A Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társasága meghív minden érdeklődőt a 2014. október 8-10. között megrendezésre kerülő Visegrádi Országok V. Világítási Konferenciájára.

A rendezvény színhelye Visegrád, a rekonstruált Királyi Palota, ahol 1355-ben Károly Róbert magyar király, Luxemburgi János cseh király, és Nagy Kázmér lengyel király politikai és kereskedelmi szövetséget kötött. Ez az együttműködés olyan sikeres volt, hogy a három királyság gazdasága ebben a korban virágkorát élte. Ennek az együttműködésnek a felújítására került sor 1991. február 15-én, ekkor írta alá a Visegrádi Nyilatkozatot Václav Havel, a Csehszlovák Köztársaság elnöke, Lech Wałęsa, a Lengyel Köztársaság elnöke és Antall József, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke. Azóta az együttműködés alapján számos gazdasági, tudományos, politikai és más, egyéb közös akcióra, rendezvényre került sor.

A fenti egyezményre, mint alapra támaszkodva, a négy ország világítástechnikai szervezeteinek képviselői 2005-ben állapodtak meg a LUMEN V4 konferenciasorozat beindításáról, és egyeztek meg annak alapelveiről. Ezek között szerepelt, többek között, hogy a konferenciákat minden második évben, mindig másik tagország területén rendezik, valamint a négy nemzet nyelvén tartják a szóbeli előadásokat.

Az első konferenciát a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Világítástechnikai Társasága rendezte 2006. szeptember 28-29-én Balatonfüreden. A szakmai résztvevők száma 182 fő volt.

2008. szeptember 17–19-én Orle Gniazdo-ban hasonló sikerrel szervezte meg a Lengyel Világítástechnikai Társaság a második konferenciát.

2010. június 23–25. között Brnoban szervezték meg a cseh, 2012. szeptember 26–28. között Pozsonyban pedig a szlovák világítástechnikusok a LUMEN V4 konferenciát.

A szakmailag sikeres rendezvénysorozat az elmúlt 8 év alatt nemzetközi hírűvé vált, a LUMEN V4 konferenciák rendezését a Nemzetközi Világítástechnikai Társaság (CIE) is támogatja.

A LUMEN V4 újabb konferenciasorozata ez évben újra magyar szervezésben indul, stílszerűen a visegrádi helyszínen. Az előadások és poszter bemutatók a Visegrádi Királyi Palota lovagtermében lesznek.

A konferenciához kapcsolódóan a világítástechnikai cégek – ugyanúgy, mint korábban – kiállításon mutathatják be termékeiket, illetve tevékenységüket. Ezeknek helyszíne a palota kerengője lesz. A konferenciák szakmai része mellett baráti beszélgetésekre, ismerkedésre alkalmat adó, vacsorára, és egyéb társasági eseményre is sor kerül. A hozzátartozók számára turisztikai programot, az összes regisztrált résztvevő részére műsoros gálavacsorát terveznek a szervezők.

A konferencia részletes programja, az előadások, valamint a jelentkezési lapok a www.lumenv4.com honlapon megtalálhatók.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →