Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Az ENKSZ megvásárolja az EDF Démászt

2016. december 6. | MTI |  3541 |

Az alábbi tartalom archív, 8 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Az ENKSZ megvásárolja az EDF Démászt

Az Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. adásvételi szerződést írt alá az EDF Démász Zrt. 100 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról az EDF International S.A.S.-val - közölte az ENKSZ kedden az MTI-vel.

A tranzakció a hatósági jóváhagyásokat követően előreláthatólag 2017 elején zárulhat. Az adásvétel magában foglalja a társaság eszközeit, tudásbázisát és leányvállalatait, így a 32 200 kilométer hosszú villamos hálózatot üzemeltető, elosztói engedélyes EDF Démász Hálózati Elosztó Kft.-t is.

Az EDF Démász mintegy 775 ezer lakossági- és versenypiaci fogyasztót lát el villamos energiával az ország dél-keleti részén, és csaknem 1500 munkavállalót foglalkoztat.

Az ENKSZ részben saját, részben külső forrásból finanszírozza a tranzakciót, utóbbit az MVM Csoport biztosítja, amely ezzel később az ENKSZ résztulajdonosa lesz az esetlegesen szükséges hatósági jóváhagyások megszerzését követően.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer kialakításáért és fejlesztésért felelős ENKSZ továbbra is függetlenül, önálló irányítással működik a magyar energiapiacon - olvasható a közleményben. Mint írták, az állami tulajdonú társaság elsődleges feladata, hogy olyan jól működő, integrált nemzeti közműszolgáltatási rendszert hozzon létre és irányítson, amely részt vesz a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás fenntartható működésében.

Az EDF csoport mintegy 37,6 millió - ezen belül is 27,8 millió Franciaországban élő - fogyasztó részére biztosítja az energiaellátást és energetikai szolgáltatásokat. A társaságcsoport konszolidált árbevétele 75 milliárd euró volt 2015-ben, amelynek 47,2 százalékát Franciaországon kívül érte el.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Átviteli hálózatEgyetemes szolgáltatóSzakmapolitika