Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

Trónfosztás a napelemgyártóknál

2014. szeptember 4. | Lantos Tivadar |  1929 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

Trónfosztás a napelemgyártóknál

A világ legnagyobb napelem gyártója, a Yingli elvesztheti első helyét 2014. végére az idei termelési és eladási adatok eddigi alakulása alapján - írja az energiaoldal.hu.

A PV-Tech cikke szerint a Suntech 2012-es bukása óta vezető Yingli idén többször is lefelé módosította eladási számait és előrejelzéseit, és a tervezett 2014-es 4,2GW helyett mostmár 4GW-ot várnak, és év közben is többször nem sikerült hozni a negyedéves számokat sem.

Eközben a Trina Solar növekvő és negyedéves terveket felülmúló számokat produkált, és jelenleg mindkét cég 4GW-ot vár az év végére, tehát azért szoros a verseny.

A befektetőket jobban érdeklő hír azonban, hogy a Trina már sorozatban harmadik nyereséges negyedévét zárja, a Yingli viszont továbbra is veszteséges, és a teljes céges adósság is jóval magasabb a Yingli esetében.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →

 

Napelem