Barion Pixel

Villanyszerelők Lapja

LED-ek mérése gyorsan, pontosan

2014. július 3. | Fülöp Miklós |  2172 |

Az alábbi tartalom archív, 10 éve frissült utoljára. A cikkben szereplő információk mára aktualitásukat veszíthették, valamint a tartalom helyenként hiányos lehet (képek, táblázatok stb.).

LED-ek mérése gyorsan, pontosan

A LED technológia gyors fejlődésnek indult az elmúlt években és megjelentek a nagy fényerejű LED-ek, amelyek már világítási célokra is alkalmasak, ez lehetővé teszi ezek széleskörű alkalmazását.

A LED-ek fényessége és színe nagymértékben függ a gyártástechnológiától, ezért szükségessé vált  mind a gyártásközi, mind az alkalmazási területen a LED-ek világítástechnikai paramétereinek mérése.

A GOSSEN PHOTO német cég legújabb MAVOSPEC készülékét ennek a feladatnak az ellátására fejlesztették ki. Ennek a kézi, nagy tudású spektrométerrel lehetővé válik a LED-ek spektrumának, színének, színhőmérsékletének, fényerejének, sugárzási teljesítményének  és egyéb más paramétereinek gyors, egyszerű és pontos mérése.

A Rapas Kft. által forgalmazott készülék alkalmazhatóságát nagymértékben növelik a különböző tartozékok, valamint a részletes analízist lehetővé tevő szoftver.

 

A Villanyszerelők Lapja egy havi megjelenésű épületvillamossági szaklap, amely nyomtatott formában évente 10 alakommal jelenik meg. A VL elsődlegesen a villanyszereléssel, épületvillamossági kivitelezéssel foglalkozó szakembernek szól, de haszonnal olvashatják üzemeltetők, karbantartók, társasházkezelők és mindenki, aki érdeklődik a terület újdonságai, előírásai, problémái és megoldásai iránt.

A VL előfizetési díja egy évre 9950 Ft, amelyért 10 lapszámot küldünk postai úton. Emellett az előfizetőink pdf-ben is letölthetik a legfrissebb lapszámokat, illetve korlátlanul hozzáférhetnek a korábbi számok tartalmához is, így 20 évnyi tudásanyagot vehetnek bírtokba.

Érdekel az előfizetés →

Beleolvasok →